Угорщина і США уклали історичну угоду - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина і США уклали історичну угоду - що відомо

Угорщина і США уклали історичну угоду - що відомо
Джерело:  online.ua

Угорщина вирішила кардинально модернізувати систему ППО країни. Для цього Будапешт має намір закупити зброю у США. Зокрема, угорська влада планує закупити американські ракети класу "повітря-повітря" і "земля-повітря" на суму 850 млн євро. У Вашингтоні назвали цю угоду "найбільшою в історії оборонних закупівель Угорщини у США". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служу посольства США в Угорщині.

"Ця покупка забезпечить кращу в світі систему протиповітряної оборони, яка сприятиме безпеці Угорщини і НАТО. Загальна сума угоди становить приблизно $ 1 млрд", - йдеться в повідомленні посольства.

Важливо відзначити, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан ще в минулому році анонсував великі перетворення в армії. При цьому він збільшив фінансові витрати на оборону. Згідно з бюджетним планом Угорщини на 2021 рік, витрати на оборону будуть становити 2,25 мільярда доларів, а це близько 1,66% ВВП.

Як відомо, Угорщина стала однією з небагатьох країн НАТО, яка погодилася з вимогами президента США Дональда Трампа підвищити витрати на озброєння. У 2019 вони становили 1,21% від ВВП країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, Угорщина продовжує блокувати засідання Україна-НАТО, вимагаючи щоб Київ переглянув реформи з питань освіти, мови та адміністративного поділу, які нібито порушують права нацменшин. У МЗС України відреагували на черговий ультиматум Угорщини. Зокрема, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що українське законодавство ніхто не буде міняти на вимогу іноземної держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?