Угорщина знову висунула скандальні вимоги Україні - у Зеленського вже відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина знову висунула скандальні вимоги Україні - у Зеленського вже відреагували

Угорщина знову висунула скандальні вимоги Україні - у Зеленського вже відреагували
Джерело:  online.ua

Угорщина продовжує ставити скандальні ультиматуми команді українського лідера Володимира Зеленського, погрожуючи подальшим блокуванням засідання Україна - НАТО. Офіційний Будапешт вимагає, щоб Київ переглянув реформи з питань освіти, мови та адміністративного поділу, які нібито порушують права нацменшин. У МЗС України відреагували на черговий ультиматум Угорщини. Зокрема, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що українське законодавство ніхто не буде міняти на вимогу іноземної держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку дипломата в соцмережі.

"Стара пісня про нове" - так можна назвати слова Посла Угорщини про наші закони. Українське законодавство ніхто не буде міняти на вимогу іноземної держави! Трактуємо такі закиди як відхід від конструктивного треку, над яким працюють міністри Дмитро Кулеба і Петер Сійярто", - відповів на нові загрози офіційного Будапешта Боднар.

Таким чином представник МЗС України відреагував на заяву посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, який повідомив про рішення Будапешта продовжити вето на засідання комісії Україна - НАТО на рівні міністрів, так як угорська влада поки не бачить прогресу у вирішенні питання з нацменшинами. При цьому він запевнив, що у Угорщини ніколи не було наміру заблокувати український шлях в НАТО, а Будапешт блокує засідання на рівні міністрів для того, щоб висловити свою серйозну стурбованість в зв'язку з ситуацією з правами меншин в Україні.

Варто нагадати, що Угорщина останні 3 роки ветує всі рішення в НАТО, що стосуються поглиблення співпраці з Україною, а також блокує діалог на політичному рівні. У травні 2020 року Будапешт виступив з черговим ультиматумом. Угорська влада заявили про бажання зняти обмеження щодо проведення засідання Україна-НАТО, але тільки якщо офіційний Київ вирішить проблеми, пов'язані з утворенням і правами угорської меншини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Угорщина зробила новий скандальний випад проти України- влада вирішила приєднатися до газопроводу "Турецький потік", по якому здійснюються поставки російського газу. Таким чином офіційний Будапешт вирішив підіграти команді російського президента Володимира Путіна, яка хоче постачати газ з Росії до Європи в обхід України, що призведе до великих втрат для нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?