Угорщина зробила новий скандальний випад проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина зробила новий скандальний випад проти України

Угорщина зробила новий скандальний випад проти України
Джерело:  online.ua

Угорщина зробила новий скандальний випад проти України - влада вирішила приєднатися до газопроводу "Турецький потік", по якому здійснюються поставки російського газу. Таким чином офіційний Будапешт вирішив підіграти команді російського президента Володимира Путіна, яка хоче постачати газ з Росії до Європи в обхід України, що призведе до великих втрат для нашої країни. Відповідне рішення вже прийняв оператор ГТС Угорщини (FGSZ), згідно з яким буде проінвестовано будівництво нового сербсько-угорського газопроводу-інтерконнектора потужністю 6 млрд кубометрів в рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії.

"FGSZ Ltd. повідомляє учасників ринку про те, що Угорський регулятор у галузі енергетики і комунальних послуг (MEKH) у своєму рішенні від 19 червня 2020 року затвердив положення по 10-річному плану розвитку, що включає будівництво нового сербсько-угорського газопроводу потужністю шість мільярдів кубометрів в рік", - йдеться в прес-релізі компанії.

Як випливає з повідомлення FGSZ, нову гілку "Турецького потоку" планується ввести до 1 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, після запуску першої нитки "Турецького потоку", Україна фактично повністю втратила транзит газу з РФ до Туреччини і Південну Європу, після введення в роботу другої гілки може залишитися без частини транзиту до Угорщини і Сербії. Якщо не вдасться заблокувати будівництво "Північного потоку-2", то до 2025 року Україна повністю втратить транзит газу, а це призведе до втрати 2,5-3 млрд доларів на рік.

Слід зазначити, що Україна транзитувала російський газ до країн Євросоюзу останні 10 років. Зараз підписаний новий контракт на наступні 5 років. Втім, потужності цих домовленостей менші в порівнянні з минулим, але в умовах, коли російська сторона відтягувала узгодження, Київ назвав це буквально перемогою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Угорщина поставила гучний ультиматум Україні. Офіційний Будапешт шантажує Київ засіданням Україна-НАТО, яке Угорщина блокує вже довгий час. В Угорщині вимагають вирішити проблеми, пов'язані з утворенням і правами угорської меншини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?