Угорщина планує продовжити заборону на ввезення українського зерна
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина планує продовжити заборону на ввезення українського зерна

Угорщина планує продовжити заборону на ввезення українського зерна
Джерело:  online.ua

Уряд Угорщини планує з 16 вересня закрити кордон для деяких зернових продуктів з України на національному рівні.

Джерело: Agrar Szektor

Угорщина має намір продовжити заборону на ввезення українського зерна

За словами міністра сільського господарства Угорщини Іштван Надь, якщо ЄС не продовжить заборону на імпорт деяких українських зернових продуктів, що спливає 15 вересня, то Угорщина з метою захисту внутрішнього ринку запровадить заборону не тільки на ці чотири продукти, а й на всі 24 попередні продукти.

Міністр додав, що останніми роками угорське сільське господарство переживає одне потрясіння за іншим.

Епідемія коронавірусу, посуха, війна в сусідніх країнах та її наслідки, енергетична криза, спричинена хибними санкціями Брюсселя, зростання цін і той факт, що дешева українська сільськогосподарська продукція безмитно ринула на європейський ринок, - усе це створює труднощі для виробників, - заявив він.

Заборона імпорту українського зерна

У травні поточного року ЄС дозволив п'яти сусіднім з Україною країнам заборонити продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику на внутрішньому ринку. Водночас, транзит вантажів для експорту в інші країни було залишено.

Термін дії обмеження має завершитися 15 вересня, проте Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія та Словаччина виступають за продовження заборони до кінця поточного року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?