Угорщина погрожує заблокувати вступ України в НАТО через "жалюгідне" рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина погрожує заблокувати вступ України в НАТО через "жалюгідне" рішення

Угорщина погрожує заблокувати вступ України в НАТО через "жалюгідне" рішення
Джерело:  online.ua

Угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто назвав буквально "жалюгідним і безглуздим" рішення Києва про заборону на в'їзд двом посадовцям після агітації на Закарпатті. Інцидент стався під час місцевих виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами дипломата, Будапешт поки що не зареєстрував офіційного оголошення про санкції проти згаданих осіб від української сторони. Угорщина розцінила такий вчинок Києва як недружній крок.

"Цим Україна надсилає меседж, що вона відмовилася від підтримки Угорщиною своїх зусиль щодо євроатлантичної інтеграції", - пригрозив Сіярто.

Нещодавно двоє офіційних угорських осіб прибули на Закарпаття для агітації за місцеву проугорську партію у період місцевих виборів. Українська сторона назвала це протизаконним втручанням у процес голосування та порушенням заборони на агітацію в кульмінаційний момент виборчого процесу.

Водночас Сіярто цинічно привітав представників угорської меншини з перемогою в окремих районах регіону на виборах. Ще 25 жовтня сам міністр підігрів скандал між країнами прямими закликами до меншини голосувати за партійців "Товариства угорської культури Закарпаття", а мешканців Берегового він закликав підтримати чинного мера Золтана Бабяка.

Також МЗС Угорщини оголосив, що закарпатські угорці, які знаходяться за кордоном, зможуть відвідати Україну для голосування попри 14-денний карантин.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 жовтня офіційно стало відомо, що Міністерство закордонних справ України терміново викликало посла Угорщини Іштвана Сіярто для вручення йому ноти протесту. Ноту протесту українські дипломати вирішили вручити у зв’язку з фактами політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України 25 жовтня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?