Угорщина вимагає виключити низку російських олігархів з санкційного списку ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина вимагає виключити низку російських олігархів з санкційного списку ЄС

Угорщина вимагає виключити низку російських олігархів з санкційного списку ЄС
Джерело:  online.ua

Уряд Угорщини на чолі із лояльним до Кремля Віктором Орбаном вимагає зняття європейських санкцій з 9 осіб, серед яких відомі російські олігархи з оточення кремлівського диктатора Володимира Путіна. 

Джерело: "Радіо Свобода"

Що відомо про нові зухвалі вимоги Угорщини

За інформацією видання, Угорщина вимагає зняття санкцій зі списку наближених до Путіна олігархів Алішера Усманова, Петра Авена і Віктора Рашнікова.

У вересні минулого року Угорщина вже намагалась вивести цих трьох з під санкцій, але зазнала тиску з боку інших країн ЄС та відступилась.

Тепер Угорщина також прагне виключити сестру Усманова Гульбахор Ісмаїлову, бізнес-партнера Авена Михаїла Фрідмана, білорусько-російського олігарха Дмітрія Мазепіна, його сина Нікіту Мазепіна, а також російських олігархів Григорія Березкіна і В'ячеслава Кантора.

Офіційний журнал ЄС називає Усманова "прокремлівським олігархом з особливо тісними зв'язками з президентом Росії Владіміром Путіним". Його називають одним з "улюблених олігархів Путіна" і розглядають як посередника у вирішенні бізнес-питань президента.

Через санкції, зокрема, було заарештовано роскішну яхту вартістю в 600 млн доларів, яку пов'язують з Усмановим.

Його сестра Ісмаїлова також потрапила під санкції після того, як розслідування показало, що Усманов опосередковано передав їй свої активи.

Російський автократ не самотній у своєму реакційному прагненні розколоти світ і повернути час назад. Він має багато союзників у Європі, які зараз приховують свої симпатії до Путіна, але всього рік тому приїжджали до нього і хвалили його методи, - підкреслив у зв'язку з цим прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?