Угорщина висловила нові претензії Україні після скандалу на місцевих виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина висловила нові претензії Україні після скандалу на місцевих виборах

Угорщина висловила нові претензії Україні після скандалу на місцевих виборах
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Угорщини викликало до себе українського посла Любов Непоп після відмови в'їзду політику Іштвану Грежі. Офіційний Київ упіймав іноземного посадовця на агітації за проугорські сили на Закарпатті під час місцевих виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hungary Today.

За словами міністра Петера Сійярто, це сталося вкрай раптово.

"Це було як грім серед ясного неба", - стверджує він.

Дипломат нагадав, що Грежа займається співпрацею округу Саболч-Сатмар-Берег та українського Закарпаття. Зокрема, він відповідальний за схеми розвитку дитячих садків у Карпатському басейні.

"Ми викликали сьогодні сюди, до Міністерства закордонних справ, посла України, щоб висловити своє обурення таким ставленням, передали свій протест і сподіваємося, що одного дня Україна справді повернеться до пошуку спільних історій успіху та співпраці на основі взаємної поваги. Ми готові до цього", - пояснив Сійярто.

Водночас він згадав переговори з українським колегою Дмитром Кулебою, під час яких сторони домовилися залишити позаду напруженість. Угорська сторона вважає заборону в'їзду для Грежі гальмуванням розвитку.

Угорський міністр не згадав, чому згаданий посадовець порушував правила агітації на виборах в іншій країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дмитро Кулеба зробив важливе попередження офіційному Будапешту. Український дипломат звернув увагу на те, що Україна готова до продовження конструктивної співпраці з Угорщиною для вирішення суперечливих питань попри скандал з агітацією угорських високопосадовців на місцевих виборах. Утім, якщо знову виникне схожа ситуація, то українська влада буде готова ухвалювати жорсткі рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?