В української влади остаточно увірвався терпець через дії Угорщини
Категорія
Україна
Дата публікації

В української влади остаточно увірвався терпець через дії Угорщини

В української влади остаточно увірвався терпець через дії Угорщини
Джерело:  online.ua

29 жовтня глава МЗС України Дмитро Кулеба зробив важливе попередження офіційному Будапешту. Український дипломат звернув увагу на те, що Україна готова до продовження конструктивної співпраці з Угорщиною для вирішення спірних питань попри скандал із агітацією угорських високопосадовців на місцевих виборах. Однак, якщо знову виникне схожа ситуація, то укранська влада буде готова ухвалювати жорсткі рішення. Це попередження від члена команди Володимира Зеленського пролунало під час онлайн-брифінгу в Києві, передає ONLINE.UA.

"Попри цей кричущий випадок, дипломатія - це гра в довгу, і ми готові рухатися далі у відносинах, але виключно з повагою до національних інтересів країн. Ті, хто хоче продовжувати стан сварки, вони знаходяться на іншому боці барикад, і ми будемо рішуче протистояти будь-яким спробам підважити український суверенітет", — підкреслив український дипломат.

За його словами, протягом останнього року офіційний Київ зміг відновити конструктивну взаємодію між країнами, зокрема, Будапешт підтримав приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО.

"Але потім ми зайшли в процес місцевих виборів, і на жаль угорські колеги вирішили трошки поагітувати. Відповідно до законодавства України, подібна агітація є забороненою. Ми неодноразово попереджали угорських колег утримуватися, на жаль нас не почули", — додав Дмитро Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що наша країна вирішила жорстко відповісти, заборонивши в'їзд двом угорським високопосадовцям.

"Кожна країна повинна поважати себе і якщо держава демонструє зневагу до твоїх законів, то ти маєш відповідати. І ми жорстко відповіли. Але я переконаний в тому, що найкращим результатам у відносинах має бути не перемога, а результативна нічия, така, яку вчора здобули "Динамо" і "Ференцварош", — переконує Дмитро Кулеба.

Як відомо, нещодавно Київ заборонив в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час місцевих виборів. Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав рішення "жалюгідним".

Як повідомляв ONLINE.UA, влада ЄС дала останній шанс Зеленському, щоб врятувати безвіз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?