Угорщина висунула вимогу щодо підтримки нафтового ембарго проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина висунула вимогу щодо підтримки нафтового ембарго проти РФ

Угорщина висунула вимогу щодо підтримки нафтового ембарго проти РФ
Джерело:  online.ua

4 травня влада Угорщини офіційно заявила, що підтримкає нові енергетичні санкції проти Росії лише в тому випадку, якщо імпорт сирої нафти із РФ по трубопроводу буде звільнений від них. Таку умову висунув очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Джерело: портал  444.hu

Угорщина відповіла, за якої умови підтримає нафтове ембарго проти РФ

Поетапне припинення постачання нафти із кінцевим терміном до наступного року є рішенням, яке не можна підтримати, оскільки безпечне енергопостачання Угорщини буде повністю знищено пакетом санкцій, - заявив угорський дипломат.

За словами Петра Сійярто, влада його країни наразі не може підтримати це ембарго, тому що це знищить енергетичну безпеку країни.

Угорщина зараз може купувати достатньо нафти для функціонування економіки тільки з Росії, — заявив глава МЗС і почав запевняти, що це географічна та інфраструктурна реальність.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів не зволікати з ембарго на російські енергоресурси, підкреслившти, що ті, хто виступає проти цих кроків, фактично стають співучасниками злочинів Росії в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?