Угорщина здивувала новою резонансною заявою щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина здивувала новою резонансною заявою щодо України

Угорщина здивувала новою резонансною заявою щодо України
Джерело:  online.ua

Прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер заявив, що громадяни України не скоюють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої країни, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт угорського уряду.

Саме так він відреагував на обурення Києва, викликане тим, що угорські консули надають громадянство українцям та розповідають їм, як приховувати свої угорські паспорти.

"Міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто зустрівся зі своїм українським колегою в середу в Нью-Йорку в рамках засідання високого рівня 73-ї Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. На зустрічі міністр закордонних справ України визнав, що в Україні не існує закону, який забороняє громадянам мати паспорт з іншої країни. Крім того, законом не заборонено надання паспорту іншої країни, і не є злочином, коли хтось не повідомив про те, що він також має паспорт іншої країни", - заявив прес-секретар.

 Нагадаємо, українська сторона наполягає, що не дозволяє видачу угорських паспортів на Закарпатті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто опинився в "Чистилищі" сайту "Миротворець". У базу політика внесли за його позицію проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?