Угорщина зробила новий безпрецедентний випад проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина зробила новий безпрецедентний випад проти України

Угорщина зробила новий безпрецедентний випад проти України
Джерело:  online.ua

Угорщина пішла новий безпрецедентний випад проти України - 25 жовтня, в день місцевих виборів, угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто закликав угорців підтримати одну з політичних сил і мера в Закарпатті. На це нахабне втручання у виборчий процес в Україні з боку офіційного Будапешта звернула увагу заступниця прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в Кабінеті Міністрів України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона закликала МЗС України і міжнародних європейських партнерів дати негайний і жорстку відповідь Сійярто, повідомляє ONLINE.UA.

"Це неприпустима поведінка, яка має отримати належну правову і політичну оцінку. Перш за все, сподіваюся на оперативну й адекватну реакцію нашого МЗС. Також сподіваюся, що наші партнери, відносини з якими ми будуємо на основі спільних цінностей, не змовчать в цій ситуації. Адже це атака не тільки на українські вибори, нахабство заяви свідчить про те, що це атака на саму демократію в Європі, на її принципи поваги і добросусідства", - обурена Климпуш-Цинцадзе рішенням Сійярто.

Скандальний випад глави МЗС Угорщини в сторону України вона розцінила як безпрецедентний акт зневаги до іноземної держави з боку члена Європейського Союзу і грубим втручанням у вибори. Климпуш-Цинцадзе вимагає реакції влади Євросоюзу і України на заклики Сійярто.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні проходять 25 жовтня 2020 року. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що голосування Зеленського на виборах закінчилося скандальною суперечкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?