Указ Зеленського про розпуск Ради хочуть оскаржити у Верховному суді: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Указ Зеленського про розпуск Ради хочуть оскаржити у Верховному суді: що відомо

Указ Зеленського про розпуск Ради хочуть оскаржити у Верховному суді: що відомо
Джерело:  online.ua

Громадська організація "Спільна справа" подала скаргу до Верховного суду щодо указу Президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.

Про це повідомив лідер громадської організації Олександр Данилюк на своїй Facebook-сторінці, передає ONLINE.UA.

На його думку, вибори мають відбуватись за відкритими списками і кандидати мають подавати декларації.

Варто зазначити, що указ президента Володимира Зеленського уже набув чинності, тож позачергові вибори до українського парламенту відбудуться 21 липня 2019 року.

Як відомо, 22 травня за пропозицією Зеленського було скликано позачергове засідання Верховної Ради, щоб затвердити зміни до закону про вибори та зміни до закону України "Про публічні закупівлі". Однак народні обранці не підтримали внесення до порядку денного сесії відповідні законопроекти. Андрій Парубій закрив засідання, наступне відбудеться 28 травня.

Як повідомляв  ONLINE.UA, на офіційному сайті президента України зареєстрували електронну петицію "За відставку президента Володимира Зеленського". Варто зазначити, що лише за одну добу вона зібрала більше 50% необхідних голосів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?