Україна активно готується до можливого масштабного наступу - видовищне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна активно готується до можливого масштабного наступу - видовищне відео

Україна активно готується до можливого масштабного наступу - видовищне відео
Джерело:  online.ua

На півдні України зберігається загроза масштабного наступу Росії з боку окупованого Криму, яке може статися під прикриттям стратегічних навчань "Кавказ - 2020", які Кремль вирішив влаштувати поблизу українських кордонів. Українські військові активно готуються відбивати атаку ворога і регулярно проходять тренування, відточуючи свою майстерність. 3 вересня командування ЗСУ показало видовищне відео навчань артилеристів, в яких задіяні гаубиці "Д-30" і самохідні артилерійські установки "Гіацинт-С". Тренування включають в себе вихід на рубіж відкриття вогню, облаштування позицій, проведення артилерійської розвідки, наведення знарядь по цілевказівкам корректировщика, дії по вступним, а також перехід на різні режими ведення вогню, повідомляє ONLINE.UA.

"Розрахунки гаубичної артилерії відпрацьовують питання приведення артилерійських установок до бою і підготовки до стрільби, а також виконують нормативи по зміні вогневих позицій. Відпрацювання нормативів в підрозділах, що несуть бойову службу на південному напрямку завжди відбувається в умовах наближених до бойових, як в індивідуальному заліку, так і груповому, в складі розрахунку знаряддя і батареї", - зазначив командувач об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У командуванні ЗСУ підкреслили, що метою військової підготовки є підвищення навичок та злагодженості особового складу.

"Щоденні тренування допомагають воїнам-артилеристам не втрачати навичок і завжди перебувати в готовності до дій. Для одного військовослужбовця опанувати таку потужну зброю було б дуже важко, а ось коли поруч є повний розрахунок, що складається з командира, навідника і номерів розрахунків - набагато легше, "- підкреслив Наєв.

Нагадаємо, ще в червні стало відомо, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Головне управління української розвідки не виключає варіант, що під час навчань РФ може почати широкомасштабні військові дії проти України. Відзначається, що навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін активізував підготовку до масштабних військових навчань"Кавказ 2020" в окупованому Криму. Кілька днів тому на українському півострові за його наказом почалася раптова перевірка військ і військові спецнавчання в Південному військовому окрузі Росії, в який Кремль включив і окупований Крим. Спецнавчання стартували одночасно на 25 полігонах та 16 військових аеродромах. У них беруть участь тисячі російські військових і понад 250 одиниць військової техніки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?