Україна бере на себе зобов'язання - Кабмін підтримав важливу ініціативу Олени Зеленської
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна бере на себе зобов'язання - Кабмін підтримав важливу ініціативу Олени Зеленської

Україна бере на себе зобов'язання - Кабмін підтримав важливу ініціативу Олени Зеленської
Джерело:  online.ua

Україна приєднується до міжнародного "Партнерства Біарріц" для встановлення рівності жінок і чоловіків в країні. Таке рішення прийняв Кабмін, який підтримав важливу ініціативу першої леді України Олени Зеленської. Міністр закордонних справ України найближчим часом направить відповідний лист уряду до Міністерства Європи і закордонних справ Французької Республіки з заявою про участь України в "Партнерстві Біарріц". Про це важливий крок українського уряду повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу президента України.

З ініціативою про вступ України до "Партнерства Біарріц" Олена Зеленська виступила на третьому Українському жіночому конгресі, який відбувся в грудні минулого року.

"Це рішення - важливий крок для нашої країни на шляху створення рівних можливостей для всіх українців. Спільними зусиллями міністерств, народних депутатів, міжнародних партнерів та громадських організацій вже проведена велика робота з підготовки плану дій щодо виконання зобов'язань України в рамках Партнерства. Але попереду ще більше роботи по його реалізації, і розвиток рівних можливостей має і надалі залишатися пріоритетом для України як європейської держави ", - заявляла тоді Зеленська.

Кабмін затвердив цю ініціативу. Урядовці проголосували за приєднання України до "Партнерства Біарріц", якому наша країна як учасниця бере на себе зобов'язання в п'яти сферах:

  • розвиток безбар'єрного публічного простору, дружнього до сім'ям з дітьми та маломобільних груп населення;

  • навчання дітей принципам рівності жінок і чоловіків;

  • запобігання насильству;

  • скорочення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків;

  • створення великих можливостей для чоловіків в питанні турботи про дітей.

Нагадаємо, "Партнерство Біарріц" було засновано в 2019 році лідерами країн G7 на саміті у французькому місті Біаріцц під головуванням президента Франції Еммануеля Макрона. Мета цього партнерства - посилення відповідальності країн "Великої сімки" та консолідація зусиль інших держав по досягненню ґендерної рівності в усьому світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Третьому Українському Жіночому Конгресі був визначений порядок денний ґендерної політики країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?