Україна дала Червоному Хресту три дні на відвідування Оленівки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна дала Червоному Хресту три дні на відвідування Оленівки

Україна дала Червоному Хресту три дні на відвідування Оленівки
Джерело:  online.ua

Україна висунула Червоному Хресту "безальтернативну вимогу": ЧХ повинен протягом трьох днів направити свою місію в Оленівку, де росіяни утримують українських полонених.

Джерело: голова ОПУ Андрій Єрмак, президент Зеленський

Україна вимагає МКЧХ відправити місію в Оленівку 

Єрмак нагадав, що у тимчасово окупованій Оленівці на Донеччині наприкінці липня внаслідок російського теракту було вбито понад 50 захисників України.

Україна закликала, щоб не пізніше трьох днів місія Червоного Хреста з міжнародними медіа прибула до України, навіть якщо до цього терміну не буде підтвердження з боку Росії.

А ми впевнені, що Росія не зацікавлена в тому, щоби правда була відома. Ми закликаємо відправити місію, яка перебуватиме на лінії фронту, поки Росія не видасть ці дозволи. Закликаємо до 17 жовтня розв'язати питання і направити місію МКЧХ, - написав Єрмак.

В іншому випадку Україна буде застосовувати всі можливі інформаційні та дипломатичні засоби для зрушення з місця цього питання.

Сьогодні відбулася зустріч в онлайн-форматі нашої команди, яка опікується темою звільнення полонених, із представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних організацій, що дотичні до цього процесу, - сказав Зеленський.

Обговорили те, що стосується інституційної роботи Червоного Хреста заради гарантування безпеки тих, кого утримують у російському полоні.

Вважаю, що Міжнародний комітет Червоного Хреста – це не клуб із привілеями, де отримують зарплати й насолоджуються життям. Червоний Хрест має зобов'язання, передусім морального характеру. Мандат Червоного Хреста має виконуватися. Потрібно негайно робити те, що цілком логічно для Червоного Хреста. Є Оленівка. Фактично концтабір, у якому утримують наших полонених. Потрібен доступ до них, як це й обумовлювалося. Червоний Хрест може це здійснити. Але потрібно намагатися це здійснити. Україна готова сприяти цьому.

Зеленський зазначив, що за зразком місії МАГАТЕ може запрацювати й місія Червоного Хреста.

Але для цього потрібне лідерство. Потрібна сумлінність. Потрібне розуміння, хто й навіщо створював таку інституцію, як Червоний Хрест.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?