Україна домовилася з Німеччиною про нову зброю для ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна домовилася з Німеччиною про нову зброю для ЗСУ

Україна домовилася з Німеччиною про нову зброю для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Український посол у Німеччині Олексій Макєєв офіційно підтвердив, що влада ФРН надала команді президента Володимира Зеленського нові зобов’язання щодо постачання нової зброї для протистояння повномасштабному російському вторгненню.

Джерело:  Welt am Sonntag

Німеччина передасть Україні ще більше зброї

Під час прямих переговорів нас запевнили, що буде більше зброї і більше боєприпасів. Які саме, ми оголосимо разом у відповідний час... Я не хочу чинити дипломатичний тиск на німецький уряд, але я хочу, щоб Німеччина швидше надала те, що вона має. Тому що у нас немає часу більше чекати на зброю, – наголосив український дипломат.

Олексій Макєєв звертає увагу міжнародної спільноти на те, що наразі Збройні Сили країни потребують більшої кількості зенітних комплексів, гаубиць, зенітних установок Gepard і боєприпасів.

Крім того, все ще йдеться про постачання танків Marder та Leopard. А втім, рішення щодо цього залишається за урядом Німеччини, – підкреслив посол України.

Зазначимо, що нещодавно стало відомо, що німецький збройовий концерн Rheinmetall отримав замовлення на два зенітно-ракетні комплекси Skynex для України.

Ба більше, радник глави ОПУ Михайло Подоляк повідомив, що Україна найближчим часом отримає від західних партнерів системи ППО Patriot, а також танки Abrams і Leopard.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?