Україна допоможе - уряд повідомив громадянам важливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна допоможе - уряд повідомив громадянам важливу новину

Україна допоможе - уряд повідомив громадянам важливу новину
Джерело:  online.ua

Український уряд оперативно відреагувало на доручення президента Володимира Зеленського надати гуманітарну допомогу ліванському Бейруту на ліквідацію наслідків масштабного вибуху, що стався 4 серпня. За останніми даними, в результаті вибуху в Бейруті загинуло понад 170 осіб і понад 6 тисяч людей отримали поранення, десятки жителів вважаються зниклими без вести, а понад 300 тисяч людей залишилися без будинків, так як вони були зруйновані вибуховою хвилею після детонації кількох тисяч тонн аміачної селітри, які зберігалися в місцевому порту з 2014 року. Кабмін 17 серпня на позачерговому засіданні затвердив розмір допомоги України - з резервного фонду Держбюджету вирішили виділити 8,4 млн гривень, які передадуть Міністерству внутрішніх справ для надання гуманітарної допомоги постраждалому від вибуху населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну.

"На виконання указу Президента України від 14 серпня 2020 Уряд розпорядився виділити з резервного фонду Державного бюджету 8,4 млн грн Міністерству внутрішніх справ для надання гуманітарної допомоги постраждалому від вибуху населення в м Бейруті", - повідомили в уряді.

Відзначається, що МВС спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій та Національною гвардією повинні забезпечити закупівлю, відправлення, доставку та передачу вантажу гуманітарної допомоги у вигляді лікарських засобів, виробів медичного призначення та пшеничного борошна.

Як відомо, потужний вибух у Бейруті зруйнував головний елеватор, і тепер місцеві зернові (зокрема пшениця) лише на 10% покривають потреби країни. В останні місяці криза, посилена пандемією COVID-19, вже призвела до зростання цін на продукти харчування в Лівані до 80%, а наслідки вибуху лише посилили виниклу гуманітарну кризу.

Нагадаємо, в Бейруті вже затримали щонайменше 16 осіб, підозрюваних в причетності до вибуху. Згідно з останніми даними, серед затриманих є також генеральний менеджер порту Хассан Корайтем. Крім того, наголошується, що Центральний банк заморозив рахунки кількох людей, включаючи рахунки Корайтема і глави митного управління. Також місцеві ЗМІ дізналися, що поліція Кіпру вже допитала російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна - колишнього власника судна "Росус". Саме на його борту була селітра, яка вибухнула і викликала трагедію в столиці Лівану.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський доручив оперативно відреагувати на запит Лівану про надання допомоги Бейруту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?