Україна гарантовано отримає вакцину від коронавіруса — COVAX схвалив запит
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна гарантовано отримає вакцину від коронавіруса — COVAX схвалив запит

Україна гарантовано отримає вакцину від коронавіруса — COVAX схвалив запит
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив українцям чудові новини - за його словами, Україна отримала від фонду COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від коронавіруса і тепер гарантовано отримає 8 млн доз. Також в рамках програми Україна отримає шприци для ін'єкцій вакцини. Важливо розуміти, що це буде безкоштовна вакцина, яку Україна отримає за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів і урядів інших країн в рамках глобального механізму Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX, передає ONLINE.UA.

"Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін'єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб холодильне обладнання (+2 ... + 8) для щеплень пунктів приїхало в найкоротші терміни. МОЗ залучає до процесу логістики ДП «Укрвакцина» і приватні компанії (для забезпечення доступу до обладнання для ультра-холодного зберігання, з температурним режимом -60/- 80 градусів Цельсія) ", - повідомив Ляшко.

Як відомо, українська влада має намір також і закуповувати вакцину від коронавіруса за бюджетні гроші. На це в бюджеті закладено 2,6 млрд гривень. МОЗ зараз знаходиться на фінальній стадії підписання документів з різними виробниками вакцин, які вже закінчили третю стадію клінічних випробувань. Серед них є компанія Pfizer, вакцину якої українська влада розраховує отримати вже з другого кварталу наступного року.

Очікується, що перша поставка вакцини від коронавіруса в Україні відбудеться вже навесні 2021 року, після чого безкоштовне щеплення зможуть зробити українці з груп ризику (це люди у віці 60+ років, пацієнти з цукровим діабетом), а також медпрацівники, вчителі та військові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні змінили правила проведення тестів на коронавірус- тепер тести будуть робити всім людям з симптомами ГРВІ безкоштовно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?