Україна готова відновити експорт електроенергії в Європу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна готова відновити експорт електроенергії в Європу

Україна готова відновити експорт електроенергії в Європу
Джерело:  online.ua

Україна має профіцит генерації в енергосистемі, тому є можливість для експорту електроенергії до європейських країн.

Джерело: Міністерство енергетики України

Україна може відновити експорт електроенергії

Міністр енергетики України Герман Галущенко в рамках робочої поїздки до Брюсселя провів зустріч з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Зазначається, що сторони обговорили поточний стан енергетичного сектору України та перспективи розширення можливостей для комерційного обміну електроенергією України з Європою.

Це взаємовигідний процес, оскільки Європа може отримувати електроенергію за прийнятними цінами, а українські генеруючі компанії можуть заробляти кошти, зокрема й для відновлення потужностей після війни, - наголосив Галущенко.

Україна потребує збільшення можливостей для імпорту та експорту

Для України дуже важливим є рішення ENTSO-E щодо збільшення можливостей для імпорту та експорту електроенергії між Україною та ЄС.

Галущенко також відзначив високу оцінку Європейської комісії щодо імплементації Україною європейського законодавства у сфері енергетики.

Рівень імплементації європейських норм в українське законодавство – 75%. Це дуже високий показник. Зараз ми проводимо селф-скринінг - моніторинг імплементованих норм та актуалізуємо подальші кроки, - зазначив міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?