"Укренерго" відновило енергоживлення ЗАЕС після ракетної атаки РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Укренерго" відновило енергоживлення ЗАЕС після ракетної атаки РФ

"Укренерго" відновило енергоживлення ЗАЕС після ракетної атаки РФ
Джерело:  online.ua

Запорізької АЕС переходить з дизель-генераторів на отримання електроенергії для власних потреб з Об’єднаної енергосистеми України. До ЗАЕС відновили подачу електроенергії після ракетної атаки РФ у ніч на 9 березня.

Джерело: НЕК "Укренерго"

"Укренерго" відновило енергоживлення ЗАЕС

Внаслідок російської ракетної атаки уночі 9 березня Запорізька атомна електростанція була повністю знеструмлена. Це загрожує аварією з радіаційними наслідками для всього світу.

ЗАЕС переходить з дизель-генераторів на отримання електроенергії для власних потреб з Об’єднаної енергосистеми України, – йдеться у повідомленні.

Через дії Росії ЗАЕС втратила статус виробника електроенергії

9 березня річниця окупації російськими загарбниками Запорізької АЕС.

Виконувач обов’язків очільника Держатомрегулювання Олег Коріков розповів, що з вересня 2022 року ЗАЕС перетворилася з виробника електроенергії на споживача.

Я нагадаю, що на Запорізької АЕС до окупації вироблялося близько чверті електрики для України. Наразі всі 6 енергоблоків ЗАЕС зупинені. Росіяни з перших днів окупації контролюють доступ на станцію. Через це на ЗАЕС потрапляють різного роду пропагандисти, солдати РФ та їхня техніка, зброя, вибухівка. "Росатом" та "Ростехнадзор" збирають у Росії та Білорусі якийсь персонал, який немає відповідної кваліфікації, щоб працювати на Запорізькій АЕС.

Також Коріков додав, що російські окупанти продовжують блокувати доступ на ЗАЕС українському персоналу, який має навички, досвід та фах, а також високу кваліфікацію для роботи на такій електростанції.

Дії російської влади є неадекватними, адже вони залишаються серйозною загрозою для ядерної та радіаційної безпеки багатьох країн, а не лише України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?