Україна готує нову вимогу до РФ - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує нову вимогу до РФ - що відомо

Україна готує нову вимогу до РФ - що відомо
Джерело:  online.ua

Анексія Криму російським агресором призвела до втрати майна в українських портах. Київ наразі готує позов щодо компенсації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Адміністрацію морських портів.

За офіційними даними, сума компенсації сягатиме 1 240 мільйонів гривень. У разі ігнорування вимоги у Москві, справу передадуть до міжнародного арбітражу.

Відзначається, що це другий шлях поверненні коштів за захоплені активи українських портів.

"Цього разу ми використовуємо положення Угоди про заохочення та взаємний захист інвестицій. Перший крок – це направлення вимог щодо компенсації збитків безпосередньо до російського уряду. Якщо протягом пів року ми не отримаємо відповіді, ця справа перейде на розгляд до міжнародного арбітражу", - цитує пресслужба керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса.

Офіційні матеріали надішлють уряду РФ вже у 2019 році. Вони візьмуть за основу угоди між Києвом та Москвою щодо захисту інвестицій. Цей документ чинний з 1998 року.

Відомство наполягає, що вимоги компенсації не стануть актом визнання окупації Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, представництво Євросоюзу привітало повернення українських кораблів, захоплених Росією у Керченської протоки. Брюссель вважає, що це повинно бути зроблено дуже давно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?