Україна готує підґрунтя для великого прориву восени
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готує підґрунтя для великого прориву восени

Україна готує підґрунтя для великого прориву восени
Джерело:  online.ua

Досягнення України у війни неймовірні попри складнощі з логістикою та потужну російську оборону. ЗСУ просуваються вперед та готують підґрунтя для великого прориву восени.

Джерело: Forbes

Україна готує підґрунтя для великого прориву восени

В цілому, досягнення України на полі бою є неймовірними. Легко критикувати Україну за нездатність вести "загальновійськову" боротьбу на полі бою, за нездатність об’єднати всі інструменти поля бою в зрежисований концерт знищення. Але той факт, що Україна воює, просувається вперед і готує ґрунт для прориву пізніше восени… є просто неймовірним, – пише Forbes.

Видання відзначає однак, що завдання попереду буде монументальним. Навіть якщо Україне залучить до контрнаступу усіх до останнього солдата, просуватися вперед буде важко через багатошарові та потужні оборонні лінії росіян.

Якщо Україна зможе прорватися цієї осені, прорватися до Азова і, можливо, захопити Крим, то вона зробить щось грандіозне – різко скоротить фронт бойових дій, – йдеться в матеріалі.

Як впливає допомога партнерів на контрнаступ

Видання також зауважує, що ЗСУ отримують допомогу від багатьох країн, що значно ускладнює логістику. Попри це перехід із радянських стандартів на стандарти озброєння НАТО займав десятиліття для країн колишнього соцтабору, коли ж в Україні це відбулося "за одну ніч під постійним обстрілом й з недостатніми обсягами допомоги".

Наразі жодна інша армія у світі не використовує таку різноманітність радянського, трофейного російського та західного озброєння. Викликом є навіть постачання боєприпасів. А крім того треба підтримувати всю цю техніку в бойовому стані. І попри це Україна розв’язує логістичні питання набагато краще, ніж міг би собі уявити будь-який аналітик, – зазначає видання.

У матеріалі Forbes підбивається підсумок думкою, що замість того, щоб скаржитись, "друзям України варто було б відсвяткувати досягнення України на сьогоднішній день". Наголошуєтьс також, що необхідно збільшити обсяги допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?