Україна хоче обміняти важкопоранених військових із "Азовсталі" на полонених росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна хоче обміняти важкопоранених військових із "Азовсталі" на полонених росіян

Україна хоче обміняти важкопоранених військових із "Азовсталі" на полонених росіян
Джерело:  online.ua

11 травня віцепрем’єрка Ірина Веркещук офіційно повідомила, що команда Володимира Зеленського озвучила пропозицію російській стороні обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на "Азовсталі", на полонених військових РФ.

Джерело: Фейсбук-сторінка  Ірини Верещук

Київ хоче обміняти бійців із "Азовсталі" на полонених росіян

В якості першого кроку, запропонували росіянам такий обмін: Ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з Азовсталі по гуманітарному коридору. Натомість віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. Домовленості ще немає. Переговори тривають, - розповіла українська віцепрем'єрка.

Ірина Верещук також звернула увагу на те, що, станом на зараз, військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" неможливо.

Захисники "Азовсталі" здаватися в полон не хочуть. Це достойно поваги. Росіяни не погоджуються на "екстракшн". Це реальність, але від росіян це не дивно, - наголосила вона.

Політикиня також зазначила, що Кабінет міністрів України пропрацьовує різні варіанти порятунку захисників Маріуполя.

Жоден із них не є ідеальним. Але ми шукаємо не ідеальний варіант, а робочий, - пояснила Ірина Верещук.

Як уже згадувалося раніше, нешодавно український лідер Володимир Зеленський повідомив, що Кремль не дає згоди на жоден із запропонованих Україною варіантів порятунку українських військових у Маріуполі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?