Україна і Норвегія підписали документ про важливе нововведення
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна і Норвегія підписали документ про важливе нововведення

Україна і Норвегія підписали документ про важливе нововведення
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції України та Міністерство юстиції та громадської безпеки Норвегії підписали Угоду про співпрацю в процесі впровадження пробації в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.
Як повідомляється, угода допоможе залучити експертів Норвезької місії радників з питань верховенства права в Україні (NORLAU) для розробки підзаконних нормативно-правових актів в ході запуску повноцінної системи пробації в Україні.
Відзначимо, пробація - це вид умовного засудження, при якому засуджений поміщається на час випробувального терміну, встановленого судом, під нагляд спеціальних органів; можливий і ряд додаткових обмежень (не відвідувати певних місць, утримуватися від спілкування з певними особами тощо).
Згідно з підписаним документом, Норвегія підтримуватиме проект технічної допомоги "Повномасштабне впровадження пробації в Україні". Метою проекту є підтримка впровадження в Україні інституту пробації, яка базується на міжнародно-правових стандартах прав людини.
Серед цілей проекту - розробка нормативно-правових актів, спрямованих на застосування не пов'язаних з позбавленням волі альтернативних покарань, скорочення кількості засуджених, а також зменшення рецидивної злочинності в Україні.
Від імені Міністерства юстиції угода підписана Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?