Україна і РФ готуються до масштабного обміну полоненими
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна і РФ готуються до масштабного обміну полоненими

Україна і РФ готуються до масштабного обміну полоненими
Джерело:  online.ua

Згідно з даними омбудсмена Туреччини Серефа Малкока, Україна та Росія почали готуватися до масштабного обміну полоненими. Він також уточнив, що може йтися про близько 1000 людей.

Джерело:  CNN Turk 

Україна і РФ працюють над великим обміном полоненими

За словами турецького омбудсмена, під час зустрічі, на якій він був присутній, український омбудсмен Дмитро Лубінець передав російській стороні список із 800 осіб.

Російська омбудсменка Тетяна Москалькова передала українському колезі список із 200 осіб.

На цьому подія не обмежується. Це список поранених, полонених. Крім того, є тисячі дітей, є жінки, є інші проблеми. Якщо ми зможемо створити "Стамбульську платформу", ці питання можна буде обговорити легше. Ми знаходимося в процесі створення цього механізму, - пояснив Сереф Малкок.

Представник офіційної Анкари на переговорах офіційно підтвердив, що наприкінці зустрічі українська та російська сторони змогли досягти принципової згоди щодо близько 40 змін до списків, більшість із яких включала поранених цивільно-військових.

Окрім того, Малкок звернув увагу на те, шо команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана готова зробити "гуманітарний коридор" у Стамбулі для будь-якого обміну.

Не можна також не згадати про те, що Ердоган уже встиг провести переговори з очільником Кремля Володимиром Путіним і знову запропонував своє посередництво у переговорах між Україною та РФ.

За попередніми даними, незабаром президент Туреччини проведе зустріч з російським та українським колегам з метою відкриття "гуманітарного коридору".

Якщо пропозиція Туреччини буде прийнята, то в Стамбулі створять "гуманітарний коридор" для обміну пораненими мирними жителями, військовими, людьми похилого віку, дітьми та жінками, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?