Україна контролює ситуацію в Бахмуті — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна контролює ситуацію в Бахмуті — Череватий

Україна контролює ситуацію в Бахмуті — Череватий
Джерело:  online.ua

Сергій Чреватий, речник Східного військового командування, прокоментував ситуацію у Бахмуті, зазначивши, що ситуація залишається складною, адже росіяни зосередили усі зусилля на штурмі міста, при цьому несуть великі втрати та не мають значних успіхів. Проте Україна розуміє усі російські наміри і контролює обстановку.

Джерело: Reuters

Сергій Череватий прокоментував ситуацію в Бахмуті

Речник Східного військового командування Сергій Череватий заявив, що Україна контролює ситуацію в Бахмуті та розуміє наміри Росії.

Він підкреслив, що ситуація залишається вкрай складною, через зосередження основних зусиль Росії саме на штурмі Бахмута, проте запевнив, що Україна розуміє усі наміри та контролює ситуацію.

Ситуація складна, ворог зосереджує максимум зусиль для захоплення Бахмута. Але несе серйозні втрати і не досягає стратегічного успіху, – сказав Череватий.

Західні аналітики кажуть, що обидві сторони втрачають велику кількість військ у битві за Бахмут. При цьому Москва заявила, що взяла під контроль місто, включаючи частину центру.

Українська сторона заявила, що продовжує обороняти Бахмут задля виснаження російських сил перед контрнаступом.

Росіяни просуваються в центр Бахмута

За інформацією Британських розвідників, росіяни активізували війська під Бахмутом та просунулися до центру міста. Це ставить під загрозу ключовий шлях постачання України.

Повідомляється, що до цього, з кінця березня 2023 року просування російських військ значною мірою зупинилося.

Зазначається, що Росія могла посилити район регулярними військами, ймовірно включаючи повітряно-десантні війська.

Саме цим пояснюється підвищення ефективності використання Росією артилерії в цьому секторі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?