Україна має намір змінити правила в'їзду для туристів з Туреччини
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна має намір змінити правила в'їзду для туристів з Туреччини

Україна має намір змінити правила в'їзду для туристів з Туреччини
Джерело:  online.ua

Влада України має намір спростити правила в'їзду для українців після відпочинку в Туреччині. Громадянам хочуть скасувати обов'язкове проходження ПЛР-тестів на коронавірус після повернення в країну.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко нові правила для в'їзду в Україну з Туреччини узгоджуються з центральними органами виконавчої влади. Він зазначив, що правила хочуть змінити не тільки для в'їзду в країну з Туреччини - в постанову про скасування обов'язкового проходження ПЛР-тесту внесуть і інші країни, які привабливі з туристичної точки зору для України.

"Туреччина звільнила українців від необхідності показувати результати ПЛР-тесту при перетині кордону. Тому ми робимо дзеркальну відповідь: ті, хто повертається з Туреччини, також будуть звільнені від необхідності показувати ПЛР-тест ", - повідомив Ляшко.

При цьому глава МОЗ підкреслив, що в даний час немає підтвердженої офіційної інформації про визнання або невизнання окремими країнами тих чи інших вакцин від COVID-19, які застосовуються в Україні, і про можливу заборону приїжджати в ці країни особам, які вакциновані "не такою вакциною".

Туреччина скасувала ПЛР-тести для туристів з України

Уряд Туреччини спростив правила в'їзду для українців з 15 травня. Тепер пасажири, які летять до Туреччини з України, не повинні обов'язково проходити ПЛР-тести на коронавірус.

Турецький уряд розраховує, що скасування ПЛР-тестів збільшить попит на відпочинок для туристів. У цій країні з минулого року діє програма безпечного туризму. Програма передбачає сертифікацію готелів, місць громадського харчування, туристичних і розважальних об'єктів після виконання ними переліку вимог щодо дотримання епідзаходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?