ЄК рекомендувала дозволити в'їзд туристів в країни Євросоюзу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄК рекомендувала дозволити в'їзд туристів в країни Євросоюзу

ЄК рекомендувала дозволити в'їзд туристів в країни Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Єврокомісія вперше з початку пандемії рекомендувала країнам Євросоюзу дозволити в'їзд іноземним туристам. Пом'якшити обмеження можуть вакцинованим від коронавіруса іноземцям препаратами, сертифікованими Європейським агентством лікарських засобів або ВООЗ.

Джерело: офіційний сайт Єврокомісії

Рекомендації країнам Євросоюзу щодо дозволу на в'їзд для іноземців ЄК опублікувала 3 травня. У заяві зазначено, що порядок перетину кордонів члени Євросоюзу мають право визначати самостійно, а іноземні громадяни для в'їзду в ЄС повинні зробити щеплення як мінімум за 14 днів до прибуття.

"Єврокомісія пропонує державам ЄС дозволити в'їзд на територію Євросоюзу без необхідних цілей не тільки для осіб, що прибувають з країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, але також для тих хто отримав всі рекомендовані дози вакцини, дозволеної в ЄС. Дозвіл може бути також поширений на вакцини, які завершили процес сертифікації ВООЗ для застосування в екстрених ситуаціях ", - йдеться в заяві.

Важливо відзначити, що заява ЄК носить рекомендаційний характер. Рішення по відкриттю кордонів члени Євросоюзу будуть приймати самостійно.

Європа готується відкрити кордони - що відомо

Країни Євросоюзу вже в червні вводять так звані паспорти вакцинації. Їх дія поширюватиметься на всі країни-члени ЄС, Швейцарію за умови взаємності і країни-члени Європейського економічного простору: Ісландію, Ліхтенштейн і Норвегію.

Документ, який дозволить європейцям подорожувати по ЄС без будь-яких обмежень, стане доступний з 15 червня. У ньому будуть вказані:

  • дата і місце вакцинації,

  • тип вакцини,

  • результати ПЛР-тестів,

  • інформація про терміни перенесеного захворювання.

Втім, використання ковід-паспорта буде добровільним, однак він розширить можливості європейців в рамках пандемії і введеного карантину подорожувати між країнами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?