ЄС назвав термін відкриття своїх кордонів для вакцинованих
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС назвав термін відкриття своїх кордонів для вакцинованих

ЄС назвав термін відкриття своїх кордонів для вакцинованих
Джерело:  online.ua

Євросоюз протягом літа відкриється для в’їзду туристів, щеплених вакцинами від COVID-19, які затверджені Європейським агентством з лікарських засобів (EMA). Цю інформацію офіційно підтвердила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Джерело:  New York Times

Чому ЄС вирішив впускати вакцинованих осіб

"Швидкі темпи вакцинації в США та переговори між американською владою та Європейським союзом про те, як зробити сертифікати вакцинації прийнятними як доказ імунітету для туристів, дозволять Єврокомісії рекомендувати зміну політики, яка могла б забезпечити відновлення трансатлантичних подорожей для відпочинку", - йдеться в повідомленні видання.

Наразі поки не відомі деталі такого рішення, зокрема, у деяких цитатах очільниці ЄК мовиться про вакцинацію саме у Штатах, а у інших - загалом про осіб, щеплених визнаними у ЄС вакцинами, без прив'язки до країни щеплення.

"Наскільки я бачу, американці використовують вакцини, затверджені Європейським агентством з лікарських засобів. Це дасть можливість вільного пересування та подорожей до Європейського Союзу... Оскільки очевидно одне: усі 27 держав-членів беззастережно приймуть усіх, хто щеплений вакцинами, схваленими EMA", - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Варто звернути увагу на те, що наразі агентство схвалило всі три вакцини, які використовуються в США, а саме Moderna, Pfizer/BioNTech та Johnson & Johnson.

Глава ЄК поки не називала конкретних дат, коли саме можуть відкритися туристичні подорожі, або деталі того, як це відбуватиметься.

За словами політкині відновлення подорожей залежатиме від епідеміологічної ситуації.

"Ситуація покращується у Сполучених Штатах, як, сподіваємось, покращується і в Європейському союзі", - додала очільниця Єврокомісії.

На думку дипломатів з європейських туристичних країн, критерії ЄС для визначення того, чи є країна "безпечним" походженням, що базується лише на низькому рівні випадків захворювання на Covid-19, швидко стають неактуальними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?