Україна може пишатися - глава Міноборони звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може пишатися - глава Міноборони звернувся до українців

Україна може пишатися - глава Міноборони звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Україна може пишатися досягненнями в ракетно-космічній галузі, працівники якої сьогодні, 12 квітня, відзначають своє професійне свято. Глава Міноборони України Андрій Таран записав привітання українцям, в якому підкреслив, що вчені і працівники галузі і сьогодні якісно виконують потрібні стратегічні завдання, створюють сучасну ракетно-космічну техніку і впроваджують високі технології, які важливі для підвищення обороноздатності держави, повідомляє ONLINE.UA.

"Від імені Міністерства оборони і від себе особисто щиро вітаю працівників та ветеранів галузі з професійним святом! Бажаю всім вам міцного здоров'я, оптимізму, миру і благополуччя та подальших звершень в забезпеченні Збройних сил України сучасними високотехнологічними зразками озброєння", - йдеться у зверненні міністра оборони до українців.

Андрій Таран додав, що довгий час підприємства ракетно-космічної галузі тісно співпрацюють з Міністерством оборони України в рамках виконання контрактів за державним оборонним замовленням, таким чином роблять вагомий внесок в справу підвищення обороноздатності держави.

Привітання з Днем ракетно-космічної галузі українцям також адресував голова Офісу Президента України Андрій Єрмак. Він зазначив, що Україна внесла величезний внесок у розвиток космонавтики і тепер повинна відродити свою ракетно-космічну промисловість.

"Сьогодні весь світ відзначає перший космічний політ за участю людини. Україна внесла величезний внесок у розвиток космонавтики. Саме Сергій Корольов, який народився в Житомирі, сконструював перший пілотований космічний апарат, який вивів людину в космос. Українські ракетоносії і зараз викликають захоплення у професійного співтовариства ", - написав Єрмак.

Він підкреслив, що хотів би, щоб українці завжди прагнули до більшого і ставили перед собою амбітні завдання по відродженню нашої ракетно-космічної промисловості.

Нагадаємо, 12 квітня увійшло в історію як день, коли вперше людина здійснила космічний політ. Цей політ в 1961 році провів радянський космонавт Юрій Гагарін. Його космічний корабель "Восток" облетів Землю за 108 хвилин. У пострадянських країнах ця дата багато років відзначалася як День космонавтики. В сучасній Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі. Свято було встановлено в 1997 році указом тодішнього президента країни Леоніда Кучми, щоб відзначити заслуги українських інженерів, вчених і промисловців, причетних до підкорення космосу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міноборони Андрій Таран прийняв несподіване рішення щодо ЗСУ. Він скасував наказ колишнього міністра Степана Полторак про трансформацію об'єднаного керівництва силами оборони і військового управління в Збройних Силах України. Відзначається, що Таран підписав наказ №106, яким наказ Полторак №141 визнав "реалізованим", і, відповідно, що втратив чинність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?