Україна може приєднатися до місії НАТО в Іраку - Міноборони
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може приєднатися до місії НАТО в Іраку - Міноборони

Україна може приєднатися до місії НАТО в Іраку - Міноборони
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Україна може приєднатися до місії Північноатлантичного альянсу в Іраку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами міністра оборони України Андрія Загороднюка, місія має небойовий характер.

"Ідеться про консультування і тренування для Збройних сил Іраку з обслуговування обладнання, яке, можливо, було вироблено за радянських часів або після цього, але таке, на якому знаються наші фахівці. ... Це небойова місія, відбувається в тилу", - пояснив топ-посадовець.

Загороднюк відзначив, що місія може складатися з десяти українських військових спеціалістів. Переговори щодо приєднання до заходів тривають. Рішення винесуть найближчим часом.

Нагадаємо, Генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив небойову іракську місію влітку 2018 року. Її учасниками стали кілька сотень інструкторів.

Як повідомляв ONLINE.UA, український віцепрем'єр Дмитро Кулеба заявив про наміри Києва приєднатися до партнерства розширених можливостей НАТО. Відповідну пропозицію представникам Альянсу вже оголошено. Він сподівається на позитивне рішення, адже це відкриє нові шляхи для країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?