В уряді розповіли, з якою несподіваною пропозицією звернулися до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді розповіли, з якою несподіваною пропозицією звернулися до НАТО

В уряді розповіли, з якою несподіваною пропозицією звернулися до НАТО
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Під час візиту представників НАТО в Україну уряд звернувся до них з пропозицією надати статус учасника партнерства розширених можливостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами Дмитра Кулеби - віцепрем'єр-міністра з питання євро- та євроатлантичної інтеграції, цей формат співпраці принесе низку цікавих можливостей для України.

"Під час візиту Україна звернулася до Північноатлантичного альянсу з проханням перейти на новий рівень співпраці та надати Україні статус учасника партнерства розширених можливостей", - підкреслив він.

Кулеба пояснив, що Київ може отримати пріоритет у допуску до сертифікації заходів лінії НАТО-Україна. Окрім того, йдеться про поглиблене співробітництво у розвідці, надання посад у штаб-квартирі Альянсу представникам країн-партнерів.

Ця програма не замінить план дій щодо членства, стверджує віцепрем'єр.

"Ми дуже сподіваємося, що альянс ухвалить позитивне рішення щодо нашої ініціативи", - додав він.
Нагадаємо, місія НАТО на чолі з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом перебувала в Україні 30-31 жовтня.

Як повідомляв ONINE.UA, генсек Альянсу в інтерв'ю українським медіа розповів, що не бачить сенсу у новій заявці на ПДЧ. На його думку, перш за все уряд повинен втілювати реформи, а про безпосередньо вступ у НАТО ще не йдеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?