Україна може вийти з мінських угод - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може вийти з мінських угод - що відомо

Україна може вийти з мінських угод - що відомо
Джерело:  BBC

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко нагадав, що зустріч лідерів "нормандського формату" узгодили усі сторони, окрім Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За його словами, вимогами було розведення військ на трьох ділянках, а також узгодження "формули Штайнмаєра".

"Ми розраховуємо на чітку розмову, щоб прийти і сказати: що ви реально хочете від нас. На таку розмову розраховує Володимир Зеленський", - пояснив Пристайко.

Дипломат зауважив, що не варто чекати проривного результату цієї зустрічі на рівні лідерів.

У разі повного фіаско на переговорах, уряд буде розглядати інші шляхи до врегулювання. Зокрема, йдеться про вихід з мінських угод заради втілення більш продуктивного сценарію.

Нагадаємо, нещодавно заершилося відведення підрозділів ЗСУ та техніки під Петрівським на Донеччині. Локація стала третьою, де втілили домовленості.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Вадим Пристайко заявив, що українська влада може звернутися до третьої сили, щоб врегулювати ситуацію на Донбасі. На його думку, такий варіант можливий, якщо успіху не продемонструють довгоочікувані "нормандські переговори".

Такою силою можуть стати миротворці ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?