Звернемося до третьої сили: у Зеленського нарешті розкрили запасний план Києва по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Звернемося до третьої сили: у Зеленського нарешті розкрили запасний план Києва по Донбасу

Звернемося до третьої сили: у Зеленського нарешті розкрили запасний план Києва по Донбасу
Джерело:  news.liga.net

У разі провалу Мінських угод Київ звернеться до третьої сили, яка допоможе навести мир на Донбасі. Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко перед інвестфорумом в Маріуполі, передає ONLINE.UA з посиланням на Liga.net.

"Якщо влада не досягне успіху по війні Росії проти України на мінському майданчику, потрібно буде повертатися до ідеї миротворчої місії ООН. Тобто, потрібна (буде) третя сила, яка зможе допомогти нам навести мир", - заявив Пристайко.

Міністр підкреслив, що Зеленський готовий до зустрічі з Путіним в рамках нормандського формату. Він уточнив, що президент України тричі спілкувався з лідером країни-окупанта по телефону і "чітко усвідомлює, чого і як можна досягти".

Пристайко додав, що Україна виконала всі умови Москви для проведення нормандського саміту. Зокрема він нагадав, що вже відбулося розведення сил у Станиці Луганській, зараз проходить в Золотому, а після почнеться в Петровському. За прогнозами Пристайко, зустріч нормандських лідерів може відбудуться в кінці листопада.

"Я не бачу ніяких причин для росіян не знайти часу для зустрічі чотирьох лідерів", - підкреслив міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський виступив з важливою заявою по Донбасу. Він заявив, що єдиний шлях припинити війну - дипломатичний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?