Україна надасть Ємену 30 тис тонн гуманітарної пшениці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна надасть Ємену 30 тис тонн гуманітарної пшениці

Україна надасть Ємену 30 тис тонн гуманітарної пшениці
Джерело:  online.ua

У рамках ініціативи Grain From Ukraine Ємен отримає 30 тисяч тонн української гуманітарної пшениці.

Джерело: Мінінфраструктури

Гуманітарна пшениця для Ємена

Сьогодні, 20 березня Мінінфраструктури повідомили про пришвартування балкера NEGMAR CICEK у порту "Чорноморськ", і завантаження у нього української пшениці для Ємену.

Повідомляється, що це вже шосте судно у межах програми Grain From Ukraine, мета якої – надання української пшениці країнам, які потерпають від голоду.

В міністерстві заявили, що до цієї програми долучилися вже понад 30 країн та інституцій.

Надання гуманітарної пшениці для Ємену стало можливим завдяки донатам урядів США, Франції та Іспанії.

З допомогою Всесвітньої продовольчої програми ООН ще 30 тисяч тонн української пшениці також отримає й Ефіопія. У порту “Одеса” вже розпочали завантаження балкера DENIZ M для країни.

В Мінінфраструктури зазначили, що 20 березня також з портів “Великої Одеси” вийшли 3 судна з 154 тисячами тонн агропродукції для Азії та Європи.

Що відомо про програму Grain From Ukraine

Grain From Ukraine — це гуманітарна продовольча програма, органызована Володимиром Зеленським. Вона була ініційована з метою постачання збіжжя до найбідніших країн Африки

Програма була офіційно запущена 26 листопада 2022 року, в 90-ту річницю початку Голодомору в Україні.

Програма передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року.
Відомо, що за час існування програми Grain From Ukraine найбільш вразливі країни Африки – Сомалі, Ефіопія, Кенія – отримали вже 140 тисяч тонн пшениці.

Крім того, з 1 серпня з портів “Великої Одеси” вийшли 828 суден, які експортували 25,1 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?