Україна нагадала про порушення РФ домовленостей про перемир’я за 9 років війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна нагадала про порушення РФ домовленостей про перемир’я за 9 років війни

Україна нагадала про порушення РФ домовленостей про перемир’я за 9 років війни
Джерело:  online.ua

Російське міноборони заявило, що нібито розпочало режим припинення вогню. В Україні нагадали, що за 9 років війни, РФ жодного разу не дотримувалася угод про режим тиші.

Джерело: Ганна Маляр

У Міноборони нагадали, як РФ порушувала перемир’я протягом 9 років

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр нагадала, що за 9 років війни, Росія жодного разу не дотримувалася домовленостей про перемир’я.

Усього за час періоду АТО було 11 спроб встановити більш-менш стійкий режим припинення вогню, про що сторони домовлялись у рамках Тристоронньої контактної групи.

Маляр підкреслила, що усі вони були зірвані навмисними діями ворога.

Приміром, під час так званого «всеосяжного весняного перемир'я» 2018-го за 22 дні проголошеної «тиші» ворог здійснив щонайменше 153 обстріли, під час яких шестеро українських військовослужбовців загинули, 12 зазнали поранень.

За період проведення операції Об’єднаних сил Україна ще кілька разів домовлялася про двостороннє припинення вогню. Росія також їх порушувала.

Тільки у 2019 році бойові втрати української армії на Донбасі становили 97 загиблих. У 2020-му до початку останнього, липневого перемир’я, гине ще 32 військовослужбовця ЗСУ, 220 поранено.

27 липня 2020 року офіційно розпочався черговий «повний і всеосяжний режим припинення вогню». Однак РФ його дотримувалася лише півгодини.

Близько 00:20 вони обстріляли підрозділи 36-ї окремої бригади морської піхоти. Ще один обстріл зафіксований близько 9-ї ранку.

Зрештою, з 27 липня 2020 року по 27 липня 2021 року зафіксовано понад 2 тис. ворожих обстрілів.

Тому, тільки виведення військ Росії з території України означатиме реальне припинення вогню і закінчення агресії, - зазначила Маляр.

Нагадаємо, що 6 січня міноборони РФ заявило, що російські війська нібито розпочали режим припинення вогню на період Різдва, який буде тривати з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?