Україна нарешті ухвалила рішення про постачання води до Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна нарешті ухвалила рішення про постачання води до Криму

Україна нарешті ухвалила рішення про постачання води до Криму
Джерело:  online.ua

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації і реінтеграції окупованих територій Криму і Донбасу, національних меншин і міжнаціональних відносин нарешті ухвалив рішення про неможливість поставок води до Криму до його деокупації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу комітету.

Очільник комітету Дмитро Лубинець озвучив свою безкомпромісну позицію з цього питання, наголосивши, що "будь-які спекуляції щодо обміну окупованого Донбасу на поставку води в окупований Криму є неприйнятними, цинічними і аморальними".

Варто зазначити, що дане рішення з цього питання має бути винесено на голосування народних обранців.

Нещодавно очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтримав відновлення водопостачання Криму в обмін на поступки Росії щодо Донбасу. Пізніше він уточнив, що ідея була не його, а ведучого телеканалу.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак згодом наголосив, що питання подачі Україною води в анексований Крим на переговорах ніколи не піднімалося, а відновлення водопостачання в Крим в обмін на Донбас - це особиста думка Арахамії.

Варто зазначити, що заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вирішив не стояти осторонь скандалу, який нещодавно сколихнув українську політику. Він емоційно прокоментував резонансну заяву очільника фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Умеров зробив попередження команді Зеленського  та підкреслив — якщо Україна почне постачати воду в анексований Крим, то це означатиме визнання юрисдикції Росії над півостровом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?