Україна нарешті відреагувала на безкомпромісну вимогу ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна нарешті відреагувала на безкомпромісну вимогу ЄС

Україна нарешті відреагувала на безкомпромісну вимогу ЄС
Джерело:  online.ua

Український уряд має намір продовжити доопрацювання законопроєкту про протидію дезінформації. На даний момент він проходить перший етап публічних обговорень, який вирішили подовжити після жорсткої критики ЄС. Про це розповів очільник Мінкульту Володимир Бородянський у своєму телеграм-каналі, передає ONLINE.UA.

За словами посадовця, лише після етапу обговорень законопроєкт доопрацюють та винесуть на розгляд уряду.

"Міністерство культури, молоді та спорту планує продовжити доопрацювання законопроекту про протидію дезінформації. Наразі він проходить тільки перший етап публічних обговорень, і ми дійшли висновку що цей етап має бути подовжений. Підкреслюю, на сьогодні ми маємо лише законопроект. Він широко обговорюється професійною спільнотою, вже проведена перша стратегічна сесія, де були виявлені основні блоки питань, які викликають дискусії і потребують додаткових професійних обговорень. Тільки після цього етапу законопроект буде доопрацьований та винесений на розгляд Уряду", - пише Бородянський.

За його словами, це буде прозорий процес, і перед внесенням законопроекту у Верховну Раду обґрунтовані пропозиції міністерств, професіоналів, громадськості та наших міжнародних партнерів будуть враховані.

Як відомо, 17 січня Мінкульт представив законопроєкт про протидію дезінформації у ЗМІ, який діятиме тільки протягом періоду російської агресії в Україні.
Документ передбачає покарання за поширення недостовірної інформації – від адміністративних штрафів до позбавлення волі. Зокрема, коли представляли законопроєкт, мовилося про максимально суворе покарання за фейки у вигляді ув'язнення на термін від 5 до 7 років. Автори документа пропонують запровадити інститут уповноваженого з питань інформації, який реагуватиме на заяви про дезінформацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу виступила з важливою заявою, а також озвучила нові вимоги до України. Так, в ЄС звернули увагу Києва на те, що абсолютно готові йти назустріч українським ініціативам із реалізації Угоди про асоціації, однак дуже чекають, щоб ці амбіції були підтверджені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?