Україна нарешті відреагувала на договір Путіна з лідерами Азербайджану та Вірменії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна нарешті відреагувала на договір Путіна з лідерами Азербайджану та Вірменії

Україна нарешті відреагувала на договір Путіна з лідерами Азербайджану та Вірменії
Джерело:  online.ua

Українська влада нарешті прокоментувала договір, який підписали вірменський лідер Нікол Пашинян, президент Азербайджану Ільхам Алієв та очільник Кремля Володимир Путін, щоб припинити війну за Нагірний Карабах. 11 листопада Міністерство закордонних справ України оприлюднило офіційну заяву, у якій визнало війну у Нагірному Карабаху завершеною. Українські дипломати підкреслили, що Україна вітає припинення Азербайджаном і Вірменією бойових дій у районі нагірнокарабаського конфлікту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

"Вважаємо, що наступним кроком має стати відновлення стабільності і життєдіяльності регіону, а також продовження міжнародних зусиль для досягнення повного врегулювання нагірнокарабаського конфлікту на основі міжнародного права", — наголосили українські дипломати.

Окрім того, МЗС Украни вкотре нагадало міжнародній спільноті про те, що незмінно і беззастережно підтримує територіальну цілісність Азербайджану в міжнародно визнаних кордонах.

"Цей принцип є основоположним для України, що досі потерпає від російської агресії, і частина території якої залишається під тимчасовою окупацією Росії", — заявили представники українського дипломатичного відомства.

Варто зазначити, що влада Європейського Союзу також оперативно відреагувала на договір Пашиняна, Путіна та Алієва. Так, 11 листопада очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель озвучив припущення, що угода Росії, Вірменії та Азербайджану дозволить зупинити загибель людей і може стати кроком до всеосяжного врегулювання в регіоні.

"Я вітаю припинення бойових дій в Нагірному Карабаху і навколо нього. Припинення вогню, погоджене за посередництва Росії у понеділок між Вірменією і Азербайджаном, допоможе запобігти подальшій загибель людей і, сподіваюся, стане першим кроком до всеосяжного врегулювання", — наголосив впливовий європейський політик.

На його думку, наразі дуже важливо продовжити переговори, щоб гарантувати стійкість врегулювання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідер Вірменії Нікол Пашинян пояснив, чому підписав договір з Путіним та Алієвим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?