Україна не готова: США закликали команду Зеленського подивитися правді у вічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна не готова: США закликали команду Зеленського подивитися правді у вічі

Україна не готова: США закликали команду Зеленського подивитися правді у вічі
Джерело:  online.ua

Влада США продовжує робити все можливе, аби допомогти Україні зупинити агресію РФ на Донбасі, однак існує чимало факторів, які стримують прогрес у вирішенні цього питання. Так, колишній командувач сухопутними військами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес озвучив важливе попередження українській владі та команді глави держави Володимира Зеленськього. Він звернув увагу на те, що Грузія вже зараз повинна приєднатись до НАТО, тоді як Україна до цього ще не готова. Своюдумку з цього приводу американський експерт озвучав в рамках своєї участі у Київському безпековому форуму-2020, передає ONLINE.UA.

"Я вірю, що Грузія повинна стати членом НАТО просто зараз. Для України це займе трохи більше часу", – заявив Ходжес. Водночас він висловив упевненість, що Україна врешті решт приєднається до Альянсу, "як кілька років тому про це говорив президент Буш".

На його думку, наша країна повинна "пройти ще трохи шляху", а також продовжувати докладати максимальних зусиль, аби посилити свою інтеграцію з Альянсом.

"Україна хоч і не є союзником по НАТО, але вона є "наріжним каменем" Чорноморського регіону – погляньте лише на мапу. Думаю, що регіон Чорного моря є безпосереднім котлом протистояння – це місце, за яке ми маємо боротися", – додав представник США.

Окрім того, генерал припустив, що наразі очільник Кремля Володимир Путін просто хоче перетворити Крим на військову базу та створити перешкоди для приєднання нових країн Чорноморського регіону до Альянсу.

Не можна не згадати про те, що нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Грузію використовувати всі можливості для зближення з Альянсом і прискорити підготовку до членства. Також політик назвав Грузію є одним з найважливіших партнерів НАТО, який сприяє спільній безпеці Альянсу. Що важливо розуміти, Альянс вирішив на саміті в Бухаресті в 2008 році, що Україна та Грузія будуть членами блоку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина виступила з гучною заявою та озвучила нову вимогу НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?