Україна невідкладно скликає РБ ООН - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна невідкладно скликає РБ ООН - що відбувається

Україна невідкладно скликає РБ ООН - що відбувається
Джерело:  Укрінформ

В ООН 6 березня відбудеться термінове засідання Ради Безпеки щодо порушення прав людини в Криму, яке невідкладно скликає українська делегація. Такими важливими даними поділився представник України при ООН Олег Ніколенко, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"У п'ятницю відбудеться засідання Ради Безпеки ООН за формулою Аррі щодо ситуації в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь. Ініціаторами виступили України та країни-партнери - Естонія, США, Німеччина, Франція, Велика Британія і Бельгія", - розповідає український дипломат.

Згідно з останніми даними, обговорення розпочнуться о 10:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом).

За словами Ніколенка, учасники засідання зі сторони офіційного Києва оприлюднять факти порушень прав людини на півострові, ознайомлять членів РБ ООН із заходами, які здійснює українська влада для захисту населення на окупованих територіях, а також із зусиллями, спрямованими на деокупацію Криму.

За попередніми даними, українську сторону представлятимуть, зокрема, постійний представник президента України в Криму, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу і представники українських неурядових організацій.

Як відомо, в засіданні Радбезу ООН за формулою Аррі беруть участь в тому числі представники державного та недержавного секторів країн, які не входять до складу Радбезу.

Варто також згадати, що в минулому місяці відбулося засідання РБ ООН щодо Донбасу, а також Генасамблеї ООН щодо окупованих територій України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії обурили новими планами по Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?