Україна обговорила відкриття кордонів з ЄС: прем'єр розкрив підсумки
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна обговорила відкриття кордонів з ЄС: прем'єр розкрив підсумки

Україна обговорила відкриття кордонів з ЄС: прем'єр розкрив підсумки
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів переговори з колегами з Центральної Європейської ініціативи стосовно відкриття державних кордонів після карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію топ-посадовця у Facebook.

За словами голови Кабміну, учасники переговорів домовилися не поспішати.

"Сьогодні під час віртуальної зустрічі з главами урядів держав-членів Центральної Європейської ініціативи обмінялися досвідом боротьби з пандемією та обговорили шляхи відкриття кордонів, зокрема для відновлення туристичної галузі. Важливий меседж, який був озвучений: якщо ми будемо поспішати, то можемо отримати другу й третю хвилю захворювання. А якщо будемо дуже повільні, то під загрозою опиниться психологічний стан громадян. Важливо знайти баланс між цим", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр додав, представники урядів країн СЕІ підтримали спільну заяву. У ній говориться про пандемію як про "безпрецедентний виклик" для усіх країн центральної та південно-східної Європи.

Також він нагадав, хоча ізоляція на загальнодержавному рівні допомогла боротися проти коронавірусу COVID-19, це сильно вдарило по економічній стабільності.

Нагадаємо, у світі підтвердили вже понад 4,4 мільйона випадків нової інфекції. Кількість померлих сягнула 302 тисячі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ вважають, що ймовірною датою відкриття державних кордонів може стати 15 червня. За словами заступника міністра Антона Геращенка, рішення необхідно синхронізувати з іноземними колегами, оскільки одностороннє відкриття кордонів не має сенсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?