Україна обговорює зі США безпекові гарантії — ОП
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна обговорює зі США безпекові гарантії — ОП

Україна обговорює зі США безпекові гарантії — ОП
Джерело:  online.ua

Україна обговорює зі США безпекові гарантії, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку нашої країни.

Джерело: Президент України

Україна обговорює зі США безпекові гарантії

Україна 3 серпня почала переговори зі Сполученими Штатами Америки. Вони стосуються двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій Україні, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України. Це основа для розроблення відповідних двосторонніх угод.

Українську делегацію очолив Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Символічно, що саме Сполучені Штати Америки – наш найбільший стратегічний партнер – стали першою країною, із якою Україна розпочала цей процес. У такий спосіб ми створюємо успішну модель і для інших партнерів, – наголосив він.

Ці гарантії безпеки посилять прогрес України на шляху до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті, включно з ЄС і НАТО, що є кінцевою метою та найнадійнішою гарантією безпеки.

Гарантії безпеки для України обіцяють країни G7

Країни "Великої сімки" (G7) під час саміту НАТО у Вільнюсі 12 липня затвердили спільну декларацію підтримки України. Тоді було оголошено про початок переговорів щодо двосторонніх зобов'язань у сфері безпеки.

До G7 входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США. Усі вони, окрім Японії, входять до НАТО. Німеччина, Італія та Франція, у свою чергу, члени ЄС і є трьома його найбільшими країнами.

Кожна з країн G7 працюватиме з Україною над конкретними довгостроковими двосторонніми зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки, спрямованими на захист України зараз та стримування російської агресії у майбутньому.

До декларації країн G7 щодо безпекових гарантій для України приєдналися Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Швеція, Іспанія, Чехія, Нідерланди, Бельгія та Португалія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?