Україна очікує ембарго ЄС на російську нафту менш ніж за добу — віцепрем’єрка
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна очікує ембарго ЄС на російську нафту менш ніж за добу — віцепрем’єрка

Україна очікує ембарго ЄС на російську нафту менш ніж за добу — віцепрем’єрка
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомила, що нафтове ембарго ЄС проти Росії може бути погоджене протягом найближчої доби.

Джерело: телемарафон

Нафтове ембарго може бути прийняте найближчої доби

Ще 30 днів тому можливе ембарго ЄС на (російські) нафтопродукти виглядало малоймовірним. Зараз ми очікуємо, що це рішення буде прийняте менш ніж через 24 години, - сказала Ольга Стефанішина.

Вона наголосила, що на даний момент Україна творить історію не лише своєї країни, тому що за останні кілька місяців західні країни ухвалили дуже багато проривних рішень, які не приймалися десятиліттями.

Нагадаємо, що Угорщина, яка дуже залежить від російської нафти і газу, виступає проти нафтового ембарго у пакеті санкцій, навіть з винятками для Будапешта та декількох інших країн, яким найскладніше змінити постачальника.

9 травня очільник МЗС Петер Сійярто офіційно попередив Брюссель, що його країна не підтримає санкційний пакет.

Через це до Будапешту особисто поїхала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?