Україна офіційно направила Німеччині список необхідного озброєння
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна офіційно направила Німеччині список необхідного озброєння

Україна офіційно направила Німеччині список необхідного озброєння
Джерело:  online.ua

Україна просить у Німеччини оборонну зброю серед якої боєприпаси для протиповітряної, протиракетної оборони та для кулеметів. Уряд ФРН може розглянути заявку «невідкладно».

Джерело: Süddeutsche Zeitung

Україна закликала Німеччину надати їй зброю

Україна надіслала федеральному уряду довгий список запитів на оборонну зброю. Він варіюється від «боєприпасів для протиповітряної та протиракетної оборони» до «боєприпасів для кулеметів».

Лист починається із висловлювання «поваги». Але потім дипломатичні фрази закінчуються. У листі вказано про «тривожний розвиток безпекової ситуації вздовж українсько-російських державних кордонів» та про збільшення концентрації російських військ, що розглядається як підготовка до «нового збройного нападу Росії на державну територію України».

У виданні зазначають, що Україна одночасно закликає про допомогу та зазначає бажання.

Тепер у уряду є список бажань, який починається словами "Боєприпаси протиповітряної та протиракетної оборони" і закінчується "Боєприпаси для кулеметів (калібр 23 мм, 30 мм)". Зокрема, Україна просить "негайної допомоги у терміновому придбанні" зенітно-ракетних комплексів середньої дальності, антидронової зброї, переносних зенітно-ракетних комплексів, електронних систем стеження, а також приладів нічного бачення і камер спостереження, - зазначено в статті.

Також Україна попросила надати транспортні засоби "з підвищеним протимінним захистом", транспортні засоби "з підвищеним протимінним захистом", машини швидкої допомоги та протиснайперські системи.

Наголошується, що список зброї має виключно оборонний характер. Київ просить розглянути своє прохання якомога швидше через "надзвичайно напружену ситуацію з безпекою та загрозу російської агресії".

Фото — unsplash.com

Німеччина відмовляється надавати зброю в зони конфлікту

Раніше представники Німеччини неодноразово казали, що ФРН не надає летальної зброї у зони конфлікту.

Канцлер Німеччини мотивує це стратегією уряду.

Впродовж багатьох років німецький уряд дотримується конкретної стратегії, і ця стратегія стосується того, щоб не експортувати летальне озброєння. Ми не змінювали цієї стратегії, коли ми прийшли до влади і почали виконувати повноваження, — пояснив Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?