Україна офіційно повідомила Росії про припинення дії договору про дружбу: в Москві підтвердили
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна офіційно повідомила Росії про припинення дії договору про дружбу: в Москві підтвердили

Україна офіційно повідомила Росії про припинення дії договору про дружбу: в Москві підтвердили
Джерело:  online.ua

Київ направив офіційну ноту в МЗС РФ про припинення дії договору про дружбу. У російському МЗС підтвердили, що документ був отриманий в понеділок, 24 вересня, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

У Москві поки офіційно не прокоментували офіційне повідомлення України про непродовження договору про дружбу з Росією, указ про що раніше підписав український глава Петро Порошенко. Але раніше в Москві висловлювали жаль з цього приводу, відмічая, що Росії і Україні "визначено історією дружити".

Раніше глава українського МЗС Павло Клімкін повідомляв, що Київ передав офіційну ноту в Москву про непродовження договору про дружбу 21 вересня. Тоді міністр закордонних справ України відзначав, що це дуже важливий момент, тому що в документі українська сторона детально виклала аргументи щодо всіх порушень договору про дружбу з боку Росії. Там говориться про збройну агресію Росії проти України і гібридну війну, яку Москва веде проти нашої країни, порушуючи права українців.

"Цей договір фундаментально порушений Росією, і тому не може бути пролонгований", - пояснював Клімкін.

Нагадаємо, Україна і Росія підписали договір про дружбу в травні 1997 року. У ньому сторони офіційно визнали кордони одна одної, а також закріпили принципи двостороннього стратегічного партнерства і поваги територіальної цілісності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві висловили впевненість, що договір про дружбу з Україною буде відновлено, як тільки криза у відносинах між сусідніми країнами буде подолана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?