Україна – онлайн-магазин з немовлятами: омбудсмен відреагував на резонансний скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна – онлайн-магазин з немовлятами: омбудсмен відреагував на резонансний скандал

Україна – онлайн-магазин з немовлятами: омбудсмен відреагував на резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Дитячий омбудсмен Микола Кулеба виступив з гучною заявою - він наголосив, що сурогатне материнство в нашій країні неврегульоване і порушує права дітей. За його словами, комерціалізація і дозвіл отримувати таку послугу в Україні сприяє безконтрольному продажу малюків за кордон. Саме так посадовець відреагував на гучний скандал із дітьми сурогатних матерів, який нещодавно спалахнув у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Фейсбук Кулеби.

Зазначимо, що українську мережу шокувало відео із майже пів сотнею немовлят, яких утримують у готелі. Там за ними начебто слідкують спеціальні працівники та нянечки. Усі ці діти – від сурогатних матерів, батьки всіх дітей - громадяни інших країн. Зокрема, КНР, Німеччини, Італії, Франції, Болгарії, Румунії та США. Через карантин немовлят не можуть забрати їхні батьки.

Відео, яке схвилювало українську мережу:

"Ситуація з немовлятами в готелі, яка набула розголосу – ще раз показує безправність дітей, народжених сурогатними матерями. Народження дитини далеко від матері є неприроднім. У такий спосіб Україна просто стає міжнародним онлайн-магазином з немовлятами", - пише дитячий омбудсмен.

Микола Кулеба звернув увагу на те, що про реальну кількість дітей, яких Україна "постачає" за кордон ніхто не знає. За його словами, діти, які наразі перебувають у готелі, фактично мають біологічних матерів, але за умови організації процесу сурогатного материнства вони наразі залишилися без батьків – як генетичних, так і біологічних.

"Сурогатне материнство – це експлуатація жінок з метою отримання доходу приватним бізнесом і задоволення потреб дорослих. Але воно є таким, що порушує права дитини. Я категорично проти комерційного сурогатного материнства, це об’єктивізація дитини і позиціювання її як товару", – додав Микола Кулеба.

Як повідомляв раныше ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я нагадало усім громадянам нашої країни, що вже 1 квітня 2020 року в Україні стартувала Програма медичних гарантій — наголошується, що вона включає в себе оплату державою пологів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?