Україна оновила позиції в Індексі сприйняття корупції від Transparency International
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна оновила позиції в Індексі сприйняття корупції від Transparency International

Україна оновила позиції в Індексі сприйняття корупції від Transparency International
Джерело:  online.ua

Україна за підсумками 2020 року зміцнила позицію в рейтингу держав за Індексом сприйняття корупції. Станом на початок 2021 року наша країна обіймає 117 місце серед 180 інших завдяки 33 балам зі 100 можливих. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Transparency International Ukraine.

Показник Corruption Perceptions Index для України виріс торік на 3 бали. Нашими сусідами у рейтингу наразі стали Єгипет, Есватіні (королівство Свазіленд), Непал, Замбія, Сьєрра-Леоне. Усі вони отримали також 33 бали.

“З-поміж сусідів найближча до України Молдова — 34 бали та 115 місце (+2 бали). Так само покращили свої показники у порівнянні з минулим роком європейські автократії Білорусь (47 балів, 63 місце) та Росія (30 балів, 129 місце). Остання залишається єдиною країною, яку з-поміж сусідок, випереджає Україна. Не змінили за рік свої показники Угорщина та Румунія — обидві країни набрали по 44 бали та посідають 69 місце. Водночас торішні лідерки СРІ серед сусідів втратили свої бали: Словаччина — 1 бал, Польща — 2 бали”, - наголосили в організації.

ТОП-10 країн у лідерах не змінили своїх позицій. Найперші у списку все ще Нова Зеландія та Данія, які мають 88 зі 100 можливих балів.

Поміж лідерів лише Фінляндія за підсумками попереднього року втратила 1 бал. Утім. це не завадило їй зберегти 3-тю сходинку разом із Сінгапуром, Швецією та Швейцарією.

Найменші показники в рейтингу отримали Сирія (14 балів), Південний Судан (12 балів), а також Сомалі (12 балів). Ці країни відомі надзвичайною нестабільністю, уряди там не контролюють усю території.

Українську оцінку сформували з даних одразу 9 досліджень.

“Найбільше зростання спостерігається у даних Global Insight Country Risk Ratings — на 13 пунктів. Це дослідження вивчає ризики того, що люди/компанії в країні зіткнуться з хабарництвом чи іншими корупційними практиками ведення бізнесу, від отримання великих контрактів до повсякденної роботи… Загалом покращення або погіршення на 3 бали не вважається статистично значущим результатом. Це означає, що такі показники варто враховувати в сумі за кілька років — свідчення планомірних змін у боротьбі з корупцією в країні”, - додали експерти.

Як повідомляв ONLINE.UA, Збройні сили України піднялися ще на дві позиції в рейтингу найпотужніших армій світу Global Firepower. У 2021 році ЗСУ зайняли 25 місце, у 2020 році займали 27 місце, а у 2019 році — 29 місце. Силу українських збройних сил в цьому році майже зрівняли з силами В’єтнаму і Таїланду, які зайняли в рейтингу 24 і 26 місця відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?