ЗСУ піднялися в рейтингу найпотужніших армій світу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ піднялися в рейтингу найпотужніших армій світу

ЗСУ піднялися в рейтингу найпотужніших армій світу
Джерело:  online.ua

Збройні сили України піднялися ще на дві позиції в рейтингу найпотужніших армій світу Global Firepower. В 2021 році ЗСУ зайняли 25 місце, у 2020 році займали 27 місце, а в 2019 році - 29 місце. Силу українських збройних сил в цьому році майже зрівняли з силами В'єтнаму і Таїланду, які зайняли в рейтингу 24 і 26 місця відповідно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт міжнародної компанії Global Firepower.

У рейтингу найбільш потужних армій світу представлені армії 138 країн світу. Індекс ЗСУ оцінений в 0,4413 балів - чим він нижчий, тим потужніше теоритичний бойовий потенціал країни. Перше місце в рейтингу займають США. У трійці лідерів - Росія і Китай. У першій десятці: Індія, Японія, Південна Корея, Франція, Велика Британія, Бразилія і Пакистан. При цьому Україна знаходиться на сьомому місці в світі за кількістю броньованих транспортних засобів і буксируемой артилерії і на восьмому - за кількістю самохідної артилерії.

Нагадаємо, недавно офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський просить Верховну Раду схвалити його законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі в багатонаціональних навчаннях. Законопроект №4499 оприлюднено на сайті Верховної Ради. Відомо, що проект закону розробило Міністерство оборони: він був узгоджений з Міністерством закордонних справ, Мінекономіки, Мінфіном, МВС, Мінінфраструктури, Мін'юстом і СБУ. За попередніми даними, на ці навчання мають намір витратити більше 38,5 млн гривень, які візьмуть з річного бюджету Міноборони. Законопроект поки знаходиться на розгляді керівництва парламенту і комітету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 січня в Україні відзначають День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?