Україна оновила список червоних країн: це важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна оновила список червоних країн: це важливо знати кожному

Україна оновила список червоних країн: це важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

9 жовтня Міністерство охорони здоров’я оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон за рівнем поширення коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що до списку "червоних" потрапила Чорногорія, Іспанія, Франція, Чехія. Дозволено українським громадянам в'їжджати в Албанію, Хорватію, Єгипет, Туреччину. Перевірити умови в'їзду до країн, які впускають українців, можна на сайті Міністрества закордонних справ, передає  ONLINE.UA.

Як уже згадувалося раніше, Україна включає до "червоного списку" держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні. Що також важливо пам'ятати, усі прибулі до України з "червоної зони" зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування.

Також 9 жовтня очільник МОЗ Максим Степанов повідомив українцям, що мобільні госпіталі для пацієнтів з коронавірусною хворобою будуть відкривати лише після того, як будуть заповнені всі ліжка у медичних закладах.

"Ми опрацьовуємо питання про відкриття мобільних шпиталів, тому що ситуація може розвиватися в різний спосіб... Тільки після того, як ми використаємо весь можливий ліжковий фонд, який знаходиться безпосередньо в медичних закладах, можемо перейти до розгортання мобільних шпиталів", – розповів Степанов.

За його словами, якщо буде потрібно,то такі шпиталі можна буде розмістити на базі військових шпиталів, тих, які знаходяться в підпорядкуванні Державної служби України з надзвичайних ситуацій, або на території виставкових центрів. Глава відомства наголосив, що поки його команда лише працює над можливими варіантами реалізації.

"Ми зараз актуалізуємо питання, якщо буде необхідність таких же (госпіталів, – ред.) у виставкових центрах – в який спосіб ми будемо це робити, і скільки часу нам потрібно для розгортання таких шпиталів", - додав Степанов.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Денис Шмигаль доручив оперативно мобілізувати усі регіони нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?